اعلامیه های اقطاب : اعلامیه جناب مجذوبعلیشاه برای نوروز ۱۳۸۲
اعلامیه حاج دکتر نورعلی تابنده مجذوبعلیشاه به مناسبت عید نوروز ۱۳۸۲
هو
۱۲۱
یا محول الحول و الاحوال / حول حالنا الی احسن الاحال
۱۲۱
یا محول الحول و الاحوال / حول حالنا الی احسن الاحال
امسال نیز دو سنت برای ما ایرانیان مصادف گردیده است که رعایت هر دو را بر خود واجب می دانیم :
اول : فاجعه عاشورای سال ۶۱ قمری که تا ابد مسلمانان را در سوگ برده است و ماه محرم را ظرف زمانی این سوگ می دانیم .
دوم : عرف و سنت منتسب به حضرت زردشت علیه السلام .
در این فصل ، تجدید حیات طبیعت و نو شدن بهار ، سال جدیدی را برای ما مقرر داشته است و ملت فرهنگی ایران هر دو عرف را عظیم می شمارند .
۱. برای همه اخوان و بلکه همه بشریت آرزوی سالی مبارک و با میمنت را دارم .
۲. گرچه در سال گذشته بعضی از بزرگان را از دست داده ایم و در تجلیل آنها کوشیده ایم ، ولی بحمدالله توفیق الهی از جهات دیگری ما را دلگرم ساخت :
اول : آن که کلاس های تعلیم معارف اسلامی و عرفانی که چند سال است به همت چند نفر از برادران راه رفته و دانشمند تاسیس شده است ، در تهران و بسیاری شهرها توفیق فراوانی داشته است .
دوم : آن که به همت بعضی از برادران در سمیناری که در آمریکا تشکیل شد به حضرت شاه نعمت الله ولی قدس سره العزیز عرض ارادت گردید ، که از بانی این مراسم و زحمات خاصی که با تایید این حقیر انجام شد ، باید تشکر نمود .
۳. انشاءالله در طلیعه سال نو می کوشیم که یاد و نام حضرت امام حسین (ع) را شیرینی کام جان خود قرار داده و با ازدیاد محبت ایمانی و رفع هرگونه کدورت و دلتنگی از یکدیگر به جان و روح خود صفا بخشیده و بذر عشق به اباعبدالله را که در دل های همه مومنین پاشیده شده است ، شکوفا می نماییم . توجه به این حقیقت ، به دل ها زندگی می بخشد و تقارن بهار طبیعت را با بهار عشق و فطرت تجلی می دهد .
۴. مشایخ محترم سلسله که مسوولیت ارشاد و هدایت بندگان خدا را مفتخر هستند ، این خدمت را بالاترین عبادت دانسته ، پیوسته یادآور این ماموریت خطیر خود باشند . و همچنین مجازین محترم در اقامه نماز جماعت بکوشند با عنایات الهی در گفتار و رفتار اسوه دیگران بوده در تالیف قلوب و ایجاد اتحاد و انسجام فقرا سعی نمایند و در اطاعت از اوامر و دوری از نواهی و تشویق طالبین و سالکین به تعظیم شعائر مذهبی و ملی و تجلیل و احترام نسبت به یکدیگر در جلب دل ها به صراط مستقیم ولایت همت نمایند .
۵. عموم فقرا با توجه به این اصل که « هر درویش مظهر فقر و درویشی و جلوه ای از جلوه های عرفان ولایت است » و به مضمون حدیث پیامبر اکرم (ص) : « کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته » بدانند که باید زینت رهروان بوده و مخصوصا در این زمان مقتضی است هم به سلاح علم و بالا بردن سطح معلومات و آگاهی های مذهبی و عرفانی مجهز باشند و هم به زیور و زینت پرهیزگاری و راستی و درستی خود را آراسته نمایند .
۶. بر پیشقدمان و فقرای باسابقه که سالیان زیادی در راه فقر قدم زده و خدمت نموده اند ، لازم است از اصحاب باوفای امام حسین (ع) سرمشق گرفته در یاری دین خدا و امام زمان (ع) و فداکاری در راه حق و شوق ایمان و ایثار الگوی جوانان بوده و با محبت و ملاطفت ، جوانان و مبتدئین را همراهی در سلوک نموده جوانان نیز به تجلیل و احترام نسبت به پیران و فقرای پیشقدم توجه نمایند .
۷. جوانان از نیروی جوانی و استعدادهای خود در راه کسب دانش و فضیلت استفاده نموده ، در خدمات فقری با هماهنگی های لازم و با شوق و اخلاص قدم بردارند ، و از آنچه موجب اتلاف عمر و سرمایه ارزشمند جوانی است اجتناب نمایند . همنشینی با نیکان و عبرت آموزی از حوادث و وقایع دنیا را که یکی از منابع تجربه اندوزی است مهم بدانند .
۸. بانوان محترم ؛ با عفت و پاکدامنی و دیانت و پرهیزگاری و وفاداری به پیمان زناشویی و اقدام به وظایف مهم مدیریت خانواده و همسرداری و صبر و تحمل در برابر مشکلات زندگی ، در استحکام نهاد مقدس خانواده بکوشند . و رعایت حجاب اسلامی که در زندگی همه افراد جامعه بسیار موثر است را مورد عمل قرار دهند ، و مسوولیت پرورش و سازندگی نسل آینده را که به عهده آنان است عزت و افتخار دانسته و آن را موجب تقرب به خدا بدانند .
۹. فقرایی که در شهرستان های داخل و خارج از کشور افتخار برگزاری مجالس فقری را در منزل یافته اند ، صاحب مجلس را که مولی است ، در زمان برگزاری مجلس فقری ، صاحب منزل و فقرا را میهمان مولی بدانند لذا به شرایط و لوازم این خدمت افتخارآمیز جدیت نمایند .
۱۰. فقرایی که خدمات گوناگون حسینه ها و مجالس را به عهده دارند ، توجه نمایند که خدمت ؛ از تعهدات ایمانی ، و خدمت خالصانه مورد قبول حق و پسند اولیای او است ، پس خدمت را لوجه الله انجام داده و صادقانه در کار خود به بهترین وجهی بکوشند ، البته وظیفه دیگران محبت و قدردانی از آنان است .
۱۱. طبق بیان حکیمانه پیامبر اکرم (ص) ؛ مجالس ذکر خدا ؛ باغ های بهشتی در دنیا است و امر فرموده است که در این باغ ها نهایت استفاده را از میوه های آن ( که ذکر خدا و معرفت و عشق به حق و فضایل ملکوتی و معنویت است ) بنماییم . این حدیث شریف ضمن آنکه بالاترین صدور مجوز از سوی قافله سالار کاروان انسانیت برای مجالس فقر و ذکر خدا است به ما توجه می دهد که باید با شرکت منظم در آن مخصوصا شب های جمعه و دوشنبه و رعایت کامل آداب آن ، از نظم و سکوت و حال توجه و مراقبه ، بهره مندی خود را از آن افزایش داده و از رحمت الهی برخوردار شویم . و فقرا در معاشرت ها و مراوده ها مخصوصا رفت و آمد خانوادگی و پذیرایی از میهمانان و همچنین شراکت با یکدیگر ، تمام شوونات شرعی و فقری را عمل نمایند که هم موجب ازدیاد و برکت روزی و هم موجب نزول رحمت الهی است .
۱۲. همانطور که در کتب بزرگان سلسله و اعلامیه های قبلی مکرر تذکر داده شده است ، در این زمان باید نسبت به بحران اجتماعی اعتیاد به مواد مخدر و آسیب های جبران ناپذیر آن واقع بینانه بنگریم . و در مقابل بزرگترین معضل و عارضه اجتماعی جهان معاصر که برای تامین منافع عده ای سودجو و با هدف از بین بردن فضایل انسانی و شرافت و غیرت و دیانت و گمراه نمودن نسل جوان و نابودی جامعه بشریت ترویج می یابد ، بدون احساس مسوولیت همگانی در محو آن موثر نمی باشد و وظیفه فقرا در این زمینه بیشتر و حساس تر است .
۱۳. گام های شیطانی دشمنان ولایت و عرفان در هر زمان بوده و فقط شکل و صورت ظاهری آن تفاوت داشته است . بر فقرا لازم است در این مورد مفاد آیه : « الذین صبروا و علی ربهم یتوکلون » [( ۴۲ / نحل )] را که درباره بلال حبشی و عمار یاسر و صهیب رومی و خباب که از یاران باوفای پیغمبر (ص) بوده اند ، نازل شده است را پیوسته در نظر داشته ، با صبر و استقامت و توکل به خدا در بندگی و اطاعت خدا و نصرت دین کوشیده و امیدوار باشند که : « کتب الله لاغلبن انا و رسلی » [( ۲۱ / مجادله )] .
۱۴. فقرا چون افتخار دارند که شیعیان اثنی عشری و منتظر ظهور مصلح کل و حجت الهی ، حضرت قائم ، امام زمان عجل الله فرجه هستند باید با توسل به ذیل عنایات اولیای دین ، و ذکر دوام و فکر مدام و دوام طهارت و اجرای آداب شریعت و طریقت ، و با تقویت روح ایمان و بندگی خدا و آراستن روح به ملکات فاضله ، گام موثر در اصلاح جامعه برداشته ، و در تحقق جامعه ای سالم که در قرآن از آن به « حیات طیبه » تعبیر شده است ، همت گماریم .
دکتر حاج نورعلی تابنده مجذوبعلیشاه
۱۶ محرم ۱۴۲۴ - ۲۹ اسفند ۱۳۸۱
با تشکر از فقیر محترمی که آرشیو خود را در اختیار ما قرار دادند .
برچسبها: اعلامیه های اقطاب
<< Home